4 Aralık 2015 Cuma

ÖĞRENCİ SEYAHAT KARTLARI VİZE İŞLEMLERİ

« BASIN BÜLTENİ BİLGİ NOTU »

      Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisini 12.06.2014 tarih ve 331 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Seyahat Kartları Yönetmeliği gereğince "Öğrenci" indirimli seyahat kartından;
  • Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında öğrenim gören öğrenciler. (Öğrencilik haklarından yararlanmayan ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programında kurs görenler Öğrenci Seyahat Kartı indiriminden faydalanamazlar)
  • Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında örgün olarak eğitim gören ilk, orta ve lise öğrencileri, 3308 sayılı Kanun'un 11'inci maddesi gereği Çıraklık Eğitim Kanunun kapsamında eğitim gören Öğrenciler ve 20 yaşında gün almamış Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydı olmayan açık lise öğrencileri faydalanabilirler. (Dershane Öğrencileri ve kurs öğrencileri Öğrenci indiriminden faydalanamazlar)
       Yürürlükte olan Seyahat Kartları Yönetmeliğimiz gereği, öğrenim gören Öğrencilerimiz vize işlemlerini 2 şekilde gerçekleştirebilmektedir.

1- KENTKART DOLUM NOKTALARINDAN(ÖNERİLEN):
       YÖKSİS VE MEBSİS web servisi aracılığı ile kentkart dolum noktalarından, bakiye yüklemesi esnasında (Öğrenci belgesi ibraz etmeden) otomatik olarak vize işlemi yapılması. 

       Not: Vize işlemleri 02.11.2015 tarihinden itibaren başlamıştır. Vize edilmesi gereken 240.000 adet karttan 120.000 adedinin vizesi yapılmış olup vizesi olması gereken yaklaşık 120.000 adet öğrenci seyahat kartının vize işlemleri kentkart dolum bayilerince bakiye dolumu esnasında otomatik olarak yapılmaya devam edilecektir. 01.01.2015 tarihine kadar vize edilmeyen öğrenci kartları tam tipine dönüştürülecek olup, öğrencilerimizin bu tarihe kadar öğrenci seyahat kartlarını kentkart dolum noktalarından bakiye yüklemek kaydı ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 


2) SEYAHAT KARTLARI BİRİMLERİNDEN:
       Seyahat Kartları Yönetmeliğimiz gereğince öğrenci hakkı bulunan fakat herhangi bir sebeple otomatik vize yapılamayan ve vizeye tabi olmayıp tam tipine dönüşen kartlar Seyahat Kartları Birimleri tarafından vizesi yapılacaktır. (Yeni tarihli öğrenci belgesi ve öğrenci seyahat kartı ile birlikte birimlere müracaat ederek seyahat kartlarını güncelleyebilirler. İlk, Orta ve Lise öğrencilerinden öğrenci belgesi istenmemektedir.) 

       Not: Öğrenci vize işlemleri ücretsiz olup, hiçbir bayi vize ücreti talep etmeyecektir. Öğrenci seyahat kartı otomatik ödeme talimatına tabi ise, yukarıda belirtilen usüllere uygun olarak 1 kereye mahsus dolum noktalarından seyahat kartına bir miktar para yükleyerek veya öğrenci belgesini birimlerimize beyan ederek vize işlemlerini gerçekleştirebilirler. 

HERHANGİ BİR SEBEPLE OTOMATİK VİZE İŞLEMİ YAPILAMAYAN KARTLARDA VİZE İŞLEMİNİ YAPTIRMAK KART SAHİBİNİN SORUMLUĞUNDA OLUP, VİZESİ YAPILMADIĞI GEREKÇESİ İLE TAM ÜCRET ÖDENEN KARTLARDAN İDARE SORUMLU TUTULAMAZ. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı